Conference with animals in a forest

Kalender

Følg med her på listen over fremtidige arrangementer i krydsfeltet mellem videnskabelige konferencer og virksomhedsarrangementer

16.09.2024 Få inspiration til at arbejde med biodiversitet.
Sted: Scan Global Logistics A/S, Jernholmen 49, 2650 Hvidovre
Arrangør: Dansk Industri og WWF.

Danske virksomheder påvirker biodiversiteten både lokalt og globalt. Det er en kompleks og ny dagsorden, og virksomheder kan få meget forståelse, medarbejderinvolvering og viden ud af at arbejde lokalt med biodiversitet, men den største påvirkning sker via virksomhedernes værdikæde, når bl.a. råstoffer udvindes, transporteres og bearbejdes. Det er derfor også ved at fokusere på værdikæden, at virksomheder for alvor kan mindske deres aftryk og bidrage til at forbedre biodiversitet.

Vi mødes på Avedøre Holme og får indblik i, hvordan industriområdet samarbejder om mere at skabe mere biodiversitet i et unikt fællesskab mellem virksomheder og kommune. Hør virksomhederne Fiskerikajen og KLS Pureprint fortæller om deres erfaringer med at få overblik over og omlægge værdikæden for at mindske påvirkningen på biodiversitet. Bliv introduceret til, hvilke trin og rammeværk, du kan bruge for at komme videre med biodiversitet i din virksomhed, og vær med i debatten om, hvordan virksomheder bl.a. kan fortælle om deres indsatser uden at sige for meget – eller for lidt.

Arrangementet er en del af projektet Biodiversitet – Inspiration til Dansk erhvervsliv, hvor WWF Verdensnaturfonden og Dansk Industri har undersøgt, indsamlet og formidlet danske virksomheders erfaringer med at arbejde med biodiversitet. Projektet er støttet af Industriens Fond. Der er gratis adgang.

25.09. 2024–26.09.2024 Biodiversitetssymposium
Sted: Århus Universitet, Stakladen
Arrangør: AU Ecoscience.

I 2011 startede Aarhus og Københavns Universiteter en tradition med afholdelse af et biodiversitetssymposium. Symposierne afholdes hvert andet år og har til formål at skabe et nationalt forum hvor forskere, forvaltere, konsulenter og beslutningstagere mødes og diskuterer ny viden og aktuelle problemstillinger relateret til den danske biodiversitet og naturforvaltning. Kom og hør årets Key note speakers tale om monitorering af insekter, økosystemet i Serengeti, Fremtidens forvaltning af økosystemerne i en foranderlig verden og om de helt nye teknologier til at monitorere flora og faune til lands, til vand og i luften

09.10.2024 kl. 12.00 – 16.00 Danmarks Arealer – næste kapitel. 
Sted: Århus Rådhus 12.00 – 16.00
Arrangør: Concito

Vi står over for et nyt kapitel i historien om de danske arealer. Med regeringens grønne trepartsaftale står vi netop nu med muligheden for at transformere den måde, vi bruger og forvalter arealer på i mange år frem. Men hvad er de langsigtede mål, hvordan kommer vi videre i praksis, og hvordan sikrer vi, at alle hensyn tænkes med? Kom og vær med, når CONCITO sammen med Aarhus Kommune holder konference om fremtidens arealanvendelse den 9. oktober 2024 kl. 12.00-16.30 på Aarhus Rådhus.

Ved konferencen præsenterer CONCITO visioner for fremtidens bæredygtige arealanvendelse og repræsentanter for de politiske partier, samt topledere fra den offentlige og private sektor drøfter, hvordan vi kommer videre herfra

10.10.2024 10 October 2024 News Impact Summit: Fighting climate misinformation

Sted: Langelinjepavillonen i København
Arrangør: European Journalism Centre

The News Impact Summit in Copenhagen, organised in partnership with the Google News Initiative, will address how climate misinformation undermines public trust in climate policies and stalls progress toward a green transition. Across Europe, vested interests and populist movements have fueled misinformation campaigns that delay crucial environmental actions. Journalists and media professionals play a crucial role in confronting these threats by exposing greenwashing, political pressure, and disinformation that compromise climate action. The summit offers journalists a hub to strategise effective responses to these narratives. Through talks, panels, workshops, and interactive discussions, attendees will explore innovative storytelling techniques to highlight the urgency of climate action, debunk falsehoods, and empower communities to demand accountability from policymakers and industry stakeholders. The Climate Journalism Award will be delivered at the Summit, and the winners will explain the best practices and tools they have used to produce some of the best climate journalism stories and investigations of the year.

reduction roadmap30.10-2024 Beyond the Roadmap på Building Green DK

Vi medtager biodiversitet og slipper tunnelsynet på CO₂, når vi lancerer et nyt roadmap til Building Green DK, udtaler Mikkel Schlesinger, Sinus Lynge og Steffen Maagaard indtager igen Main Stage i Forum onsdag d. 30. oktober – nu med et udvidet Reduction Roadmap 2.0, der er støttet af Realdania. Rapporten ‘Beyond the Roadmap’ er støttet af Realdania og DREYERS FOND. Det nye forskningsbaserede roadmap for grøn omstilling viser vej for byggebranchen så Paris-aftalen kan nås samtidig med, at biodiversiteten støttes on- og off-site.

Ikke alene udspringer årets tema til Building Green fra Reduction Roadmap 2.0 og de over 630 brancheaktører, der i foråret tilsluttede sig og samlet krævede et lavere CO₂-loft, end politikerne ville være med til.

Temaet ’Beyond the Roadmap’ er samtidig overskriften for EFFEKT, CEBRA og Artelia Denmarks kommende nye roadmap for, hvad der skal til – og hvor hurtigt vi skal handle – for at understøttelse af biodiversitet indtænkes sammen med CO₂-reduktioner. Det hele foregår i Forum i København d. 30. klokken 15:10.

12.11.2024 Fortidens og Fremtidens Natur.
Sted: Livestream fra Århus Universitet med Anne Eskildsen, Hans Henrik Bruun og Rasmus Ejrnæs.
Arrangør: Århus Universitet

Mange dyre- og plantearter er i disse år i tilbagegang – men hvornår begyndte nedgangen og hvad er årsagerne? Lær naturens spilleregler at kende for bedre at komme de truede arter til undsætning. I aftenens foredrag vil du høre tre eksperter fortælle om årsagerne til den vilde naturs tilbagegang og om mulighederne for at vende udviklingen.

Foredraget live-streames direkte fra Århus Universitet. Følg det hjemme i stien eller nyd det sammen med dine venner i den lokale biograf.